You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Saturday, May 31st 2008, 8:32am

mapa

Przydała by się możliwość oznaczania pól na mapie jakimiś flagami czy coś w tym stylu, żeby łatwiej było sie połapać np. które wioski sie sprawdzało a których nie :)

Raziel

Intermediate

• Send private message

2

Saturday, May 31st 2008, 8:35am

Jest zakładka notatki, gdzie możesz zapisywać wszystkie adresy - sprawdzonych, nie sprawdzonych, zfarmionych, niezfarmionych, tych którzy ciebie biją a nawet odległych lokacji specjalnych :)
Boże, kiedy Dies Irae?
Ludzie, proszę, czytajcie TUTORIAL i używajcie opcji SZUKAJ!!!

Nick w grze: Raziel

"Kropla krwi spływa,
jakże piękną czerwienią,
zachodzi słońce."

drPayton

Beginner

• Send private message

3

Saturday, May 31st 2008, 8:35am

Sam miałem to wczoraj napisać po tym, jak dwukrotnie tą samą wiochę przeszpiegowałem xD
Przy takim sposobie poruszania się po mapie, jest to moim zdaniem wręcz niezbędne, oczywiście z ograniczeniem do, np 10 markerów.

4

Saturday, May 31st 2008, 2:01pm

lol, może frytki do tego ;)

Nie będzie czegoś takiego zabiłoby serwer.
Przed wysłaniem PW upewnij się, że piszesz do właściwej osoby:
Admin ds. technicznych - Konrad
Admin ds. koncepcyjnych - SushiMaker

Gilean85

Intermediate

• Send private message

5

Saturday, May 31st 2008, 5:13pm

lol, może frytki do tego ;)

Nie będzie czegoś takiego zabiłoby serwer.
Chociaż bardziej widoczna nasza wiocha to by już dużo dało skoro nie 10 markerów to 2 na każdego gracza
Nick: Lukas
Klan: Imperium Romanum( reaktywacja na becie sojusze jak z alfy)- narazie bez klanu ale niech pozotanie wpomnienie :)
ID: 1176
Serwer: T2 ( T1- dawno dawno temu w odległej wiosce :) )

Raziel

Intermediate

• Send private message

6

Saturday, May 31st 2008, 5:54pm

Po co markery jak są notatki? Trzeba umiejętnie wykorzystywać to co się ma i co nie zżera miejsca na serwie.
Ale fakt, choćby nawet jakaś obwódka dookoła naszego kwadratu by się przydała.
Boże, kiedy Dies Irae?

"Kropla krwi spływa,
jakże piękną czerwienią,
zachodzi słońce."

7

Saturday, May 31st 2008, 6:17pm

Zgadzam się co do własnych kwadratów. Najlepiej, wielki oczojebny znak że to nasza wiocha. Szczególnie na początku gry miałem problem ze znalezieniem swojego dominium ;) a jak będzie więcej wiosek, szczególnie porozrzucanych, to taki dodatkowy indykator naszej wiochy może być bardzo przydatny.

DarkWolf

Beginner

• Send private message

8

Saturday, May 31st 2008, 11:18pm

albo się mylę albo nasza wioska jest wycentrowana na mapie po jej otwarciu? i trudno zobaczyć w wyglądzie jak wygląda zielona i czerwona flaga (która jeszcze ma kropkę z licznikiem ataku)?

Raziel

Intermediate

• Send private message

9

Saturday, May 31st 2008, 11:51pm

Tak, wioska jest wycentrowana, ale czasem (przy poważnym kartkowaniu mapy) można się zgubić. Szczególnie, że moja wioska jest tuż przy dżungli i ta mała zielona flaga prawie całkiem zlewa się z drzewami :)
Boże, kiedy Dies Irae?

"Kropla krwi spływa,
jakże piękną czerwienią,
zachodzi słońce."

10

Sunday, June 1st 2008, 12:05pm

U mnie mapa nie jest wycentrowana na wiosce, ponieważ moja siedziba znajduje się przy oceanie ;)

11

Sunday, June 1st 2008, 12:48pm

Ten ocean co chwile wysycha, więc kiedyś będziesz centrował ;)

12

Sunday, June 1st 2008, 6:56pm

Tak, wioska jest wycentrowana, ale czasem (przy poważnym kartkowaniu mapy) można się zgubić. Szczególnie, że moja wioska jest tuż przy dżungli i ta mała zielona flaga prawie całkiem zlewa się z drzewami :)
jak gubisz swoja wioske to se kordy w notatniku wez zapisz cwaniaku

13

Sunday, June 1st 2008, 7:18pm

jak gubisz swoja wioske to se kordy w notatniku wez zapisz cwaniaku

A poco w notatniku, skoro kordy do wlasnej wioski sa podane na bocznym panelu? :rolleyes:
I zaraz obok jest przycisk, ktory pokazuje wycentrowana wioske na mapie.

Niektorzy to naprawde stwarzaja probleby tam gdzie ich nie ma.
Ale zeby najpierw zapoznac sie z obsluga i funkcjami gry, w ktora graja, to oczywiscie nikomu sie nie chce. :cursing:

Raziel

Intermediate

• Send private message

15

Sunday, June 1st 2008, 8:18pm

Nie piszę, że wioski znaleźć nie mogę, ale szczególnie na samym początku miałem trochę problemów kiedy szukałem bliskich jaskiń. A teraz kiedy szukam farm. to też łatwiej będzie zauważyć np. czerwoną obwódkę kwadratu niż: a) centrować co chwilę mapę, b) pamiętać koordy wioski (przy jednej, dwóch czy trzech to nie problem, ale jak będziesz miał 5/6, to się zacznie robić odrobinę irytujące).

@Kaskor: Akurat z funkcjami i działaniem gry wydaje mi się, że jestem dosyć dobrze obeznany.

@Hooligan: Po pierwsze Raziel, nie Razier. Po drugie uważam notatnik za przydatne narzędzie ułatwiające grę. I fakt mam tam sporo ponotowane - koordy farm, lokacji specjalnych, wiosek przyjaciół i miejsca gdzie warto będzie postawić drugą wioskę. Tak więc korzystam z niego i się tego nie wstydzę :)
Boże, kiedy Dies Irae?

"Kropla krwi spływa,
jakże piękną czerwienią,
zachodzi słońce."

16

Sunday, June 1st 2008, 8:58pm

Moja uwaga o graczach "po_co_mam_czytac_manuale" byla jak najbardziej ogolna.
Nie myslalem ze wezmiecie to do siebie tak bardzo. ^^

@Raziel: ja tez uzywam notatnika, chociaz (jak narazie) tylko do zapisywania lokacji specjalnych. ;)