You are not logged in.

1

Wednesday, May 10th 2023, 12:40pm

Ustroje polityczne - zmiany, propozycje nowych

Dzień dobry,

To znowu ja. :) Ustroje polityczne wymagają lekkiego balansu...

1 epoka
Szamanizm - Jest ok. tylko do zmiany jak też w Inkwizycji, że sami także nie możemy oblegać wiosek.
Propozycja 3 ustroju: Dzikie Hordy - +10 atak, +10 ini, -10 obrona wszystkich jednostek.

2 epoka
Propozycja 3 ustroju: Koloseum, lub coś związanego z walkami na arenie - +10 do ataku, inicjatywy i obrony dla wszystkich jednostek.

3 epoka
Despotyzm - Tutaj + chroniona wioska do wyboru.
Agrokracja - Osłabienie do +50% wszystkich surowców w stolicy, zabranie możliwości chronienia wioski i dodanie tej możliwości do Despotyzmu.
Propozycja 3 ustroju: Epoka żelaza - +50% żelaza we WSZYSTKICH wioskach, ewentualnie innego surowca?

4 epoka
Inkwizycja - Jak w przypadku Szamanizmu, sami także nie możemy oblegać wiosek.
Reneseans Da Vinci - +10 do AA, +10, do Ataku, +10 do Obrony, + 10 do Inicjatywy wszystkich jednostek.

5 epoka
ONZ - dodatkowo wybór jednej chronionej wioski przed oblężeniami, aktualnie takiej możliwości nie ma w 5 epoce.

Jeśli macie jakieś inne ciekawe propozycje, piszcie.

This post has been edited 2 times, last edit by "Arlo" (May 23rd 2023, 1:02am)

2

Wednesday, May 10th 2023, 2:42pm

ja bym tego co jest nie ruszał, ale na nowym serwerze bym pograł.
takim od zera.

3

Wednesday, May 10th 2023, 3:55pm

nie ruszał bym tego co jest ewentualnie zmiany na nowym serwerze jedyne zmiany widzia ł bym w szkoleniu jednostek dla nie premium 1 slot z max 20 sztuk jednostek i dla premium wiadomo 4 sloty po 50 sztuk choć z tego co mi wiadomo Administracja nie planuje zmian.

4

Tuesday, May 23rd 2023, 1:08am

Edit.

Pograłem trochę w 4 epoce i wypada słabo na tle innych, epoki 3 i 5 mają ustroje dające boosta do produkcji jednostek; 4 epoka tego nie ma i wypada słabo w rywalizacji z nimi, także w poście wyżej dodałem propozycje zmiany ustroju Renesans da Vinci i dodatnie oprócz AA jeszcze kilku atrybutów dla jednostek.

Jeszcze raz przechodzę przez wszystkie epoki na obu serwerach i widzę co by należało poprawić w przypadku wystąpienia wyrównanych walk w tychże epokach. :thumbup: