You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Friday, December 26th 2008, 4:50pm

odwody padają pierwsze?

Czemu w obronie odwody padają pierwsze?

"Jednostki zgrupowane na tyłach nie otrzymują obrażeń tak długo jak walczą jednostki frontu. "
A jednak nie, chodzi o tego biednego szamana, który padł.


Edit: Przepraszam, podczas sprzątania skrzynek skasowałem wiadomość.
Krótkie info zamiast obrazka. Dwie armie w obronie, Pierwsza armia to kika jednostek w pierwszej lini tylko. Druga armia to samotny szaman stojący w odwodach, który padł jako pierwszy. Dyskusja dotyczyła tego szamana właśnie.

This post has been edited 2 times, last edit by "hmmm" (Dec 27th 2008, 4:36pm)


2

Friday, December 26th 2008, 4:58pm

Szaman byl w drugiej armii, ktora nie miala frontu, wiec od razu przeszedl na front, bo w jego armii nie bylo nikogo przed nim
"My greatest challenge was knocking Liverpool right off their f***ing perch. And you can print that."
Sir Alexander Ferguson.

3

Friday, December 26th 2008, 5:06pm

no i trzymanie szamanow, kiedy nie ma sie opracowanego leczenia rowniez mija sie z celem ;)

Aliar

Intermediate

Posts: 388

Location: Mezopotamia

  • Send private message

4

Friday, December 26th 2008, 6:21pm

Ale z tego co wiem trzeba ubić front ze wszystkich armii, żeby odwody przeszły, a poza tym nie miał ikonki przejścia na front ?(
Po co Ci uszy?

Wystarczy klik!

Lomnas

Super Moderator

Posts: 960

Location: Kraków

  • Send private message

5

Friday, December 26th 2008, 6:23pm

Nie. Wystarczy ubić front z danej armii. Armie liczą się osobno pod tym względem.
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

"Któż to tupta, tupiąc po moim mostku?" - "To!" S. King

Ha ha ha :D



Dajcie wasala;)

Aliar

Intermediate

Posts: 388

Location: Mezopotamia

  • Send private message

6

Friday, December 26th 2008, 6:47pm

Nie dawno była o tym rozmowa i trzeba ubić wszystkie fronty...
Po co Ci uszy?

Wystarczy klik!

Lomnas

Super Moderator

Posts: 960

Location: Kraków

  • Send private message

7

Friday, December 26th 2008, 6:49pm

Dla mnie to trochę dziwne... musiałem ją przeoczyć. Ale jeżeli tak to spoko.
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

"Któż to tupta, tupiąc po moim mostku?" - "To!" S. King

Ha ha ha :D



Dajcie wasala;)

Aliar

Intermediate

Posts: 388

Location: Mezopotamia

  • Send private message

8

Friday, December 26th 2008, 7:29pm

Niezbyt spoko, bo nie wiadomo o co chodzi w tej walce oO
Po co Ci uszy?

Wystarczy klik!

Lomnas

Super Moderator

Posts: 960

Location: Kraków

  • Send private message

9

Friday, December 26th 2008, 7:38pm

Nie dawno była o tym rozmowa i trzeba ubić wszystkie fronty...


A jakiegoś linka możesz zapodać?
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

"Któż to tupta, tupiąc po moim mostku?" - "To!" S. King

Ha ha ha :D



Dajcie wasala;)

Aliar

Intermediate

Posts: 388

Location: Mezopotamia

  • Send private message

Lomnas

Super Moderator

Posts: 960

Location: Kraków

  • Send private message

11

Friday, December 26th 2008, 7:59pm

Może ten szaman zginął bo w tej jego armii były same obwody? Z tego linka powyżej są armie z frontami.
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

"Któż to tupta, tupiąc po moim mostku?" - "To!" S. King

Ha ha ha :D



Dajcie wasala;)

12

Friday, December 26th 2008, 11:38pm

RE: odwody padają pierwsze?

Czemu w obronie odwody padają pierwsze?

"Jednostki zgrupowane na tyłach nie otrzymują obrażeń tak długo jak walczą jednostki frontu. "
A jednak nie, chodzi o tego biednego szamana, który padł.

http://t1.czaswojny.interia.pl/showmsg.p…&key=26847217cc
Skoro szaman był sam w odwodach a na czele nikogo to co dziwnego w tym że padł w 2 rundzie ? Nielogicznym by było gdyby nie padł do czasu aż w innych jednostkach polegną przody .
Normalna akcja w/g mnie .

cerberis

Intermediate

Posts: 206

Location: z innego swiata

  • Send private message

13

Saturday, December 27th 2008, 1:27am

Dla mnie tez to nielogiczne jest. Dlatego napisalem posta ostatnio, o ktorym tutaj juz nadmieniono. W moim przypadku ubilem fronty danych armii, a obwody nieprzeszly na front, bo z tlumaczen odczytalem, ze tak jak przy oblegu niepadl front drugiej armii. To jak armia ma tylko tyly, a na froncie jest inna armia, to albo tak samo powinno sie zachowac, albo w obydwu przypadkach tyly z kazdej armii osobno powinny przechodzic na front...
UWAGA UWAGA.
BUGUSING NIEJEST KARALNY. MOZNA DOWOLNIE WYKOZYSTYWAC BLEDY W GRZE I NIEZOSTAC UKARANYM!!!!

JEZELI WYKRYJESZ JAKIS BUG DAJACY TOBIE PRZEWAGE NAD INNYMI GRACZAMI W GRZE NIEZGLASZAJ TEGO NIKOMU.
PODZIEL SIE RADOSNA NOWINA Z KOLEGAMI I CZERPCIE KOZYSCI Z TEGO TYTULU.
NAWET JAK WYJDZIE NA JAW, ZE KOZYSTACIE Z BUGA, TO NIC WAM NIEZROBIA!!!!!
BEDZIECIE BEZKARNI!!!!

14

Saturday, December 27th 2008, 4:44am

Tak naprawdę nie jest istotne czy dane zachowanie to jest błąd czy nie. Chodzi raczej o kwestię niedopracowania instrukcji.
Wygląda tak jak by algorytm walki nie był tajemnicą, bo są podawane nawet wzory. Ale tak nie jest do końca. Bo nie ma tam wcale informacji o walkach wielu armi, czyli jak będą się zachowywać jednostki w nietypowym ustawieniu, bo skoro fronty armi muszą paść wszystkie by odwody przeszły na front, to czemu mi posłało odwody w samotnej armi na pierwszą linię, niekonsekwencja.

Dalej czepiając się szamanów i manuala, jest tam wspomniane, że szamani leczą, ale nigdzie nie jest dopisane, że leczą dopiero po wynalezieniu odpowiedniej technologii. Tego mogę się dowiedzieć dopiero po pierwszej walce z udziałem szamanów. Chodzi mi o to, że informacje są niepełne.


I odpowiadając na przyszłe zarzuty, to podaj sam poprawki do instrukcji. Nie znając mechaniki i algorytmów wprowadził bym większy zamęt.

VeiN

Moderator

Posts: 543

Location: Gdańsk/Bydgoszcz

  • Send private message

15

Saturday, December 27th 2008, 10:32am

Podaj mi fragment z tutorialu gdzie jest wyraźnie napisane, że szamani leczą od początku gry bo ja takiego nie znalazłem. (najlepiej linka)

Fakt nie wszystko w instrukcji podane jest jak w instrukcjach amerykańskich, ale tutorial jest naprawdę sensownie opracowany, pozostawiając sporo drobniejszych rzeczy do rozwiązania samemu. Z szamanami to już ci mogę powiedzieć, że w koszarach jakbyś najechał na ich umiejętność leczenia to dowiedziałbyś się o jej wydajności - bez techa wynosi 0, z techem 10. Tak więc sama gra cię o tym informuje i naprawdę nie trzeba być alfą i omegą, żęby na to wpaść, a w tutorialu z tego co widzę, to jest wspomniane, że istnieją jednostki lecznicze - no i niespodzianka - istnieją! :)
Masz problem z lokacjami specjalnymi ?
Przejrzyj temat => Lista lokacji specjalnych

Aliar

Intermediate

Posts: 388

Location: Mezopotamia

  • Send private message

16

Saturday, December 27th 2008, 10:45am

Ta.. tylko może w końcu się dowiemy czemu ten szaman padł :whistling: Ja już sam nie wiem kto ma rację...
Po co Ci uszy?

Wystarczy klik!

Lomnas

Super Moderator

Posts: 960

Location: Kraków

  • Send private message

17

Saturday, December 27th 2008, 10:52am

Skoro tutaj: [nie bug] zachowanie obwodow armii podczas grabiezy jak przy oblegu nie było buga to tutaj chyba jest. Chociaż sytuacja jest trochę inna. W tym wypadku w armii z szamanem nie było frontu (w jego armii, ogólnie to był w tej drugiej). W tym drugim przypadku z linka po ubiciu herosa piechota zachowywała się tak jakby front był (ale był ten z innych armii). Moim zdaniem coś tu jest nie tak...
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

"Któż to tupta, tupiąc po moim mostku?" - "To!" S. King

Ha ha ha :D



Dajcie wasala;)

18

Saturday, December 27th 2008, 12:56pm

Sprawa wygląda tak: Szaman bez frontu został potraktowany jakby od początku walki na tym froncie był (spróbujcie przenieść całą swoją armie do odwodów i zaatakować - efekt będzie ten sam, będzie ona walczyć "na froncie" od 1 rundy). Z kolei w tej drugiej walce był front, przez co tyły nie przeszły do frontu do czasu nie wybicia go w całości (tzn ze wszystkich frontów w armii), i zaprogramowane działanie się nie właczyło. Mam nadzieje, że zrozumiale to napisałem?

Tak jest napisany skrypt :)
Operator serwerów T1 i T2
Zanim napiszesz wiadomość - przeczytaj FAQ Gra na 1 IP / Multikonta.
Nie przyjmuję skarg na PW! Chcesz zgłosić skargę - napisz w dziale Skargi, po zapoznaniu się z Regulamin działu SKARGI.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Graj Muzyko!
Chuck norris said let be light and there was Hasselhoff
o_0


19

Saturday, December 27th 2008, 3:23pm

No i teraz wszystko jasne. Dziekuje.

20

Sunday, December 28th 2008, 7:26am

W takim razie skrypt jest lekko niedopracowany. Bo albo fronty sa laczone albo kazda armia jest liczona oddzielnie, ale zasada powinna obowiazywac od poczatku do konca i nie powinno to byc zaleznione od tego, gdzie dana jednostka znajdowala sie na poczatku walki, tylko gdzie sie znajduje w danym momencie tejze walki.
"My greatest challenge was knocking Liverpool right off their f***ing perch. And you can print that."
Sir Alexander Ferguson.