You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

nerwus

Beginner

• Send private message

21

Thursday, January 15th 2009, 5:24pm

Ja tego nie wymyśliłem. Starałem się używać średniowiecznych rzeczy i nazw ale pisałem nie do końca poważnie. I z tego co mi się wydaje, a raczej na pewno sądząc po jego wypowiedzi, Aliar'owi i wam ( w końcu go poparliście ) przeszkadza właśnie humor w opowieści ;)
Srutu tutu majtki z drutu.

22

Thursday, January 15th 2009, 5:40pm

W każdej opowieści może być trochę humoru, ale też bez przesady :]
I love Smell of napalm in the morning.. :rotfl:

23

Thursday, January 15th 2009, 5:53pm

Chodzi tu raczej o to, że humor abstrakcyjny jednak nie pasował do pierwotnych założeń Aliara, i zrobił się bałagan. Humor tak, czarny również. Ale bardziej jak u Sapkowskiego niż Monthy Pythona ;p
Operator serwerów T1 i T2
Zanim napiszesz wiadomość - przeczytaj FAQ Gra na 1 IP / Multikonta.
Nie przyjmuję skarg na PW! Chcesz zgłosić skargę - napisz w dziale Skargi, po zapoznaniu się z Regulamin działu SKARGI.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Graj Muzyko!
Chuck norris said let be light and there was Hasselhoff
o_0

24

Thursday, January 15th 2009, 9:36pm

Zgadzam się z powyższym. To może w końcu zróbmy tu coś ciekawego, niech się kręci :P
PS: można założyć osobny temat jako np. ekspedycje, czy jakąś dokładną przygodę itp? ;D
I love Smell of napalm in the morning.. :rotfl:

nerwus

Beginner

• Send private message

25

Thursday, January 15th 2009, 10:32pm

Ja tam nie wiem z czym ty się zgadzasz ( może z tym ze aliarowi nie chodziło o humor abstrakcyjny kto wie :p ). Jest już taki temat jak podróżne i przygody :)
Mnie się tam podobało, wole humor abstrakcyjny ( parodie ) bo moim zdaniem jest wtedy zabawnie i ciekawie, no chyba ze chcemy zrobić 4 część powieści Tolkiena " Władca Gospody i drużyna Time Edge "

26

Friday, January 16th 2009, 12:28am

A właśnie coś takiego było z planach pierwotnych ;D Jak na sesji RPG :)
Operator serwerów T1 i T2
Zanim napiszesz wiadomość - przeczytaj FAQ Gra na 1 IP / Multikonta.
Nie przyjmuję skarg na PW! Chcesz zgłosić skargę - napisz w dziale Skargi, po zapoznaniu się z Regulamin działu SKARGI.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Graj Muzyko!
Chuck norris said let be light and there was Hasselhoff
o_0

nerwus

Beginner

• Send private message

27

Friday, January 16th 2009, 12:33am

Żeby powieść napisać? :rotfl:

VeiN

Moderator

• Send private message

28

Friday, January 16th 2009, 4:50am

W pierwotnej wersji wszyscy mieli "wierszem mówić" ^^
Masz problem z lokacjami specjalnymi ?
Przejrzyj temat => Lista lokacji specjalnych

• Send private message

29

Friday, January 16th 2009, 6:24am

Zgadzam się z przedmówcami w kwestii, że to raczej powinien być humor Sapkowskiego niż Monty Python.
Zwłaszcza że, bez obrazy, żaden z Was nie pisze jak Piers, czy Pratchett, i w efekcie otrzymujemy poczucie humoru na poziomie dwunastolatka, czyli budowanie historii i humoru w oparciu jedynie o niezgodność z rzeczywistości, zaprawioną miejscami humorem "szedł gruby, poślizgnął się i upadł aż łupnęło". Sory, mnie to już nie śmieszy od kilkunastu lat ;)

Rozumiem że gusta są różne i czasem człowiek dla rozrywki cofa się w rozwoju (sam dotąd lubię czasem komiksy poczytać), ale obawiam się że w tym momencie zagarnęliście dla wąskiego grona pomysł Aliara, który w pierwotnej wersji mógłby więcej osób zainteresować. Nie wiem czy zauważyliście, ale np ja, który zacząłem pisać jako jeden z pierwszych, na początku Waszego "szaleństwa" przestałem się odzywać. Chociaż czytałem, mająć nadzieję że Wam przejdzie.
_______________________________________________________________________________________________________

- Co robi typowy multikonto-player po orgazmie?
- Przełącza z redtube'a na Time Edge.
_____________________________________________________________________________________________
Nie podoba się? To nie graj!
_______________________________________________________________________________________________________

Aliar

Intermediate

• "Aliar" started this thread

• Send private message

30

Friday, January 16th 2009, 11:45am

No i post wyżej wyraża wszystkie moje uczucia :D
Po co Ci uszy?

Wystarczy klik!

31

Tuesday, January 20th 2009, 12:07pm

No to zaczynamy rozwijać gospodę na poważnie.
Przydałoby się zdefiniować w jakiś sposób świat w którym znajduje się gospoda. Będziemy to robić poprzez opisywanie tego co widzą nasi bohaterowie czy może zdefiniujemy coś z góry?
Bądź człowiekiem daj wasala :) Wystarczy rejestracja na R5.
http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=52358

32

Tuesday, January 20th 2009, 6:07pm

hmm ja będę pierwszy xD

Allah
No gdzie on teraz jest? Gdzie?

33

Wednesday, January 21st 2009, 7:43pm

Założyć następne tematy np. miasto (oczywiście gdy ktoś do niego dojdzie :D )
Obowiązek podawania ekwipunku (pieniędzy, rzeczy, mikstur itp) ponieważ każdy może wymyślić sobie coś w zależności od sytuacji
zalożyć temat świat zewnętrzny (lub jakąś inną nazwę) i wprowadzać tam opisy świata przedstawiane przez graczy (np. mój i AdamaDante) które powoli by rysowały świat otaczający gospodę.

Allah

Aliar

Intermediate

• "Aliar" started this thread

• Send private message

34

Wednesday, January 21st 2009, 8:03pm

Ekwpipunek powinien być realistyczny, nikt nie nosi przy sobie czterech mieczy, topora, dwie tarcze, stół i krzesełko. Tu zdaję się na waszą logikę.
Po co Ci uszy?

Wystarczy klik!

35

Wednesday, January 21st 2009, 8:07pm

no niektórzy jeszcze pralkę noszą i stragan ... niezłe koksy z nich

Allah

ptz

Trainee

• Send private message

36

Wednesday, January 21st 2009, 8:59pm

Nie oddam swojego kocyka znikąd!

37

Wednesday, January 21st 2009, 9:20pm

kocyk mogłeś mieć pod beczką ale mówię o takim czymś jak gość adekwatnie do sytuacji znajduje nie wiadomo co albo nosi ze sobą czołga w kieszeni

Allah

ptz

Trainee

• Send private message

38

Wednesday, January 21st 2009, 11:18pm

Nieee, kocyk jest znikąd ;p

Rozumiem i zgadzam się w 100%. Do tego apeluję żebyśmy używali tego schematu do mówienia opisanego przez aliara ( -"wypowiedz"-, <mysl>) bo naprawdę ułatwia rozumienie tego co ktoś napisał ;p No i jak coś napiszemy to przeczytajmy jeszcze raz i poprawmy błędy, bo czasami fajne buble wychodzą ;p (ja zawsze jak czytam drugi raz to <hic!> wstawiam ;p)

39

Thursday, January 22nd 2009, 7:26am

No pralki w średniowiecznej nie widziałeś? Kijanka się nazywała. Lodówki też były nawet w Polsce tyle że moja to taka ulepszona wersja bo 'kieszonkowa' se można kiełbachę np schować bo średniowieczne lodownie to takie piwnice.
Co do noszenia czołgu w kieszeni to ja bym mógł bo mój maleńki plecaczek wszystko zmieści :)
Ale tak serio to chyba dało się zauważyć że pralka i lodówka zostały zlikwidowane? Został tylko palnik, moździerz, cukier i skooma. Więc gramy już zgodnie z założeniami.
Pojawił się nawet pierwszy wątek akcji i zobaczymy jak się rozwinie:)
Bądź człowiekiem daj wasala :) Wystarczy rejestracja na R5.
http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=52358

40

Thursday, January 22nd 2009, 4:24pm

no nie wiem czy w średniowieczu mieli lodówki które mroziły prędzej piwnice w których cos trzymali
a pralek to chyba nie mieli najwyzej jakas miske lub tarke a jak nie to nad rzeke isc!
a palnik mam nadzieje ze nie gazowy :D

co do wątku postanowiłem trochę rozwinąć akcje niz isc po jajka i wrocic :D

Allah