You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Thursday, February 19th 2009, 2:38pm

Liczba ataków na gracza

Myślę, że zdecydowanie ożywiłoby rozgrywkę wprowadzenie nowego ograniczenia liczby ataków na gracza zależnego od epoki.

Epoka kamienia: 2 dozwolone ataki na gracza,
starożytność: 3 dozwolone ataki na gracza,
średniowiecze: 4, itd.
ilość dozwolonych ataków uzależniona od epoki gracza broniącego się.

Teraz ewentualne potyczki między graczami trudno nawet nazwać wojną. Dwa ataki na dzień to napradę żółwie tempo.

2

Thursday, February 19th 2009, 2:40pm

Jak dla farmy to stanowczo za dużo.
Postaw się w sytuacji tych graczy co farmisz ;] na pewno nie są zadowoleni faktem że 2x dziennie im wjeżdżasz na chatę.Ten temat chyba był już omawiany ;]

Allah
No gdzie on teraz jest? Gdzie?

gawlinski1

Unregistered

3

Thursday, February 19th 2009, 2:43pm

na gracza w danej epoce to już bardziej rozumiem. ponieważ ktoś z 3E mógł by 3x atakować gracza z 2E a tez z 2E tylko 2x;)
ogólnie moim zadaniem powinno być z każdą epoką 2x więcej ataków.
ktoś ma 3 wioski a ja mogę tylko 2x zaatakować - gdzie często się zdąża że gracz po prostu ucieknie i z 2 ataków robi się 0.
można by wprowadzić większą liczbę ataków ale powinna być widoczna tylko stolica gracza a nie wszystkie wioski jakie posiada...
bez różnicy czy to premium czy też nie.
widoczność tylko stolicy ma swoje przesłanki. prawie żadna z gier on line nie zakłada opcji widoczności wszystkich wiosek(planet,osad,wyspa...)
bo to jest zgubne a tu się to praktykuje
i większości to pasuje
(może dla tego że na forum w większości wypowiadają się doświadczeni gracze i nie ma sprzeciwów by było po staremu.

jeśli jakiś sojusz uweźmie się na gracza to zostanie po nim tylko stolica - bo całą resztę można oblegać i zniszczyć.
to bardzo zniechęca.
gdyby była widoczna tylko stolica można by robić więcej ataków a limit był by na wioski a nie na gracza.
i zależnie od ilości wiosek tyle razy możesz atakować - każda 2x

This post has been edited 4 times, last edit by "gawlinski1" (Feb 19th 2009, 2:52pm)

4

Thursday, February 19th 2009, 2:48pm

Może jeszcze raz napiszę:
gracz w epoce kamienia mógłby być atakowany przez innego gracza 2 razy na dzień,
gracz w starożytności mógłby być atakowany 3 razy na dzień, itd.

Dla ludzi z epoki kamienia nie byłoby różnicy, ale w kolejnych epokach już tak.

A jak ktoś przechodzi i zostaje farmą, to już jego sprawa.

viceroy

Intermediate

• Send private message

5

Thursday, February 19th 2009, 3:20pm

ja jestem za tym, zeby zostawic tak jak jest. 2 ataki w zupełności wystarcza. nie chciałbym aby mnie ktoś atakował 2 razy dziennie a co dopiero 3 razy. atakuj nieaktywnych to aktywni nie będą atakowali ciebie.
...podstawową zasadą higieny jest to, że jak się wchodzi to się puka...

sejan - człowiek, który nie urodził się w Krakowie.

6

Thursday, February 19th 2009, 3:28pm

W V epoce, jak gracze będą mieli po 6 wiosek, złapanie czyjejś armii przy dwóch możliwych atakach będzie graniczyło z cudem.

rumi_PL

Trainee

• Send private message

7

Thursday, February 19th 2009, 3:31pm

Nie wiem więc po co jest opcja 'szpieguj wioske'?
Mi ten pomysł nie przypadł do gustu 2 ataki starczą
PS3>>rumi55
(\__/)
(O.o )
(> < )

To jest Króliczek, Wielki Władca.
Skopiuj sobie Króliczka do profilu aby pomóc mu
opanować świat.

Villentr

Trainee

• Send private message

8

Thursday, February 19th 2009, 3:45pm

Uwazam ze jest ok i dodanie nawet 1 ataku zniechecilo by farmy do gry co spowoduje spadek produkcji, jest dobrze jak jest. Eventy klanowe i zwiekszeni xpa w kazdej erze w lokacjach byloby sensowne

-> Gawlinski jak zwiekszy sie ilosc atakow to chyba juz mi nie uciekniesz :), ciekawe czy wtedy tez bedziesz chcial zwiekszenia ilosci atakow w kazdej erze :)
Jak dingniesz do sredniowieca to bede mogl odwiedzac cie 4x

-> rumi jak sie wie jak uzywac szpiegowania (niekoniecznie wlasnego) to nie ma bata zeby ktos ci zwial :D

9

Thursday, February 19th 2009, 3:49pm

To może chociaż wprowadzić jakiś oficjalny stan wojny. Jeden gracz wypowiada drugiemu wojnę, ten się zgadza i mają wtedy zwiększoną (w jakiś sposób) liczbę ataków na siebie.

Możliwość pojechania każdej wioski przynajmniej raz na dzień jest niezbędna, żeby wojna wyglądała jak wojna.

Prop

Intermediate

• Send private message

10

Thursday, February 19th 2009, 4:01pm

Jeśli się potrafi skutecznie wykorzystywać opcje szpiegowania w sposób skoordynowany przez cały klan, to łatwo poznać godziny, w których można spróbować upolować uciekającego przeciwnika. W tej grze położony jest nacisk na danie szansy rozwoju (aczkolwiek spowolnionego) nawet najsłabszym zawodnikom. To zaleta tej gry, po co to niszczyć?

Villentr

Trainee

• Send private message

11

Thursday, February 19th 2009, 4:06pm

Możliwość pojechania każdej wioski przynajmniej raz na dzień jest niezbędna, żeby wojna wyglądała jak wojna.

A po co jechac kazda wioske, poza tym potyczka dwoch graczy to nie wojna, to raczej dyskusja przy kufelku z walniem sie po ryju. Klan na klan to jest wojna a wtedy jesli bedzie koordynacja to nawet przy 10 wioskach nie masz sznas na przezycie :)

Z reszt jesli masz zostac czyjaś farma to i tak zostaniesz

VeiN

Moderator

• Send private message

12

Thursday, February 19th 2009, 4:17pm

Uważam, że to nie są zmiany warte uwagi. Zwiększenie ilości ataków ma tak naprawdę stanowić pewne remedium dla zmniejszającej się ilości graczy wraz z kolejnymi epokami, ale ograniczenia wprowadzone przez autorów (mam na myśli "fajną" zaporową Ep4) świadczą o tym, że autorzy chcą zwolnić wasz rozwój a nie dawać dodatkowe surowce z grabieży.

Oznaczenia "stan wojny" itp. byłyby bezsensowne. Przyjmij (co jest zgodne z prawdą) że jesteś w nieustanym stanie wojny z wszystkimi. Zmiany w postaci zaznaczenia sojuszniczych klanów, graczy neutralnych, graczy z którymi prowadzisz wojnę nie będą wprowadzone.
Masz problem z lokacjami specjalnymi ?
Przejrzyj temat => Lista lokacji specjalnych

13

Thursday, February 19th 2009, 5:57pm

Po co wam więcej ataków, jak ktoś siedzi cały czas przy kompie to nawet z 10 ataków żaden się nie uda. Nie lepiej zamiast kombinować ze zwiększaniem ilości ataków, kupić sobie budzik i ustawić na 3:00, koszt kilku złotych a ile radości :) .

14

Thursday, February 19th 2009, 6:04pm

co Ci da 10 ataków jeśli jak już chcesz taka wojnę to co Ci da 10 ataków wystarczy 1 decydujący atak w którym się spotkaja główne siły obu graczy wtedy bitwa i po wojnie proste
a godzina 3 to najlepszy czas na granie :P

Allah

15

Thursday, February 19th 2009, 6:07pm

Po kilku godzinach armie są odbudowane i można prać się znowu...

16

Thursday, February 19th 2009, 7:35pm

chyba po kilku dobach :P armia się długo odbudowuje a szczególnie dla graczy bez premki 2x dłużej

EDIT chyba ze twoja armia to 20 procków a poza tym można zakolejkować tylko 20 jednostek tak więc trzeba przed kompie być często

Allah