You are not logged in.

[nie bug] Punkty handlu

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Tuesday, April 21st 2009, 12:26pm

Punkty handlu

Witam. Mam problem. Zniknęło mi 30 punktów handlu (z 36 zrobiło sie 6) a niczego nie kupowałem. Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego? Pozdrawiam

Lomnas

Super Moderator

• Send private message

2

Tuesday, April 21st 2009, 12:48pm

Który serwer? Jakie ID/login?
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

"Któż to tupta, tupiąc po moim mostku?" - "To!" S. King

Ha ha ha :D

Dajcie wasala;)

3

Tuesday, April 21st 2009, 12:54pm

Mezopotamia. Login: crywerewolf ID: 12781

4

Tuesday, April 21st 2009, 1:20pm

Czy można cofnąć wpłacone ph na aukcje?
Dostając informację o zakończonej aukcji, widząc, że dostałeś dużo za dużo za przedmiot, powinieneś ją zgłosić.
Zgłosił to kupujący, inaczej dostalibyście obaj bana na 4-7 dni.
Ex-Team. Aktualny operator: Kruczoczarny

5

Tuesday, April 21st 2009, 1:38pm

Ok. Dziekuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam

6

Tuesday, April 21st 2009, 2:03pm

to znaczy że nie można opchać czegoś drożej jak się poszczęści albo będzie walka o jakiś przedmiot?? Odrazu ban ;/

Allah
No gdzie on teraz jest? Gdzie?

7

Tuesday, April 21st 2009, 2:09pm

Jak będzie walka to można.
Normalna walka, a nie podbijasz sobie drugim kontem, albo podbijaja ci koledzy z klanu albo kumple / osoby grajace na tym samym IP (to wszystko jest sprawdzane).
Ale jak ktoś bez licytacji daje 30 ph za przedmiot wart 1 ph, to chyba coś tutaj nie gra?

8

Tuesday, April 21st 2009, 2:15pm

Mi nikt nie podbijał licytacji... nawet mi to do głowy nie przyszło... W takim razie... skoro stracilem 30 punktów handlu, gdzie jest przedmiot który wystawiałem? Ja go nie odzyskałem... A może ma go ten, który wygrał licytację? Czyli mozna licytować wysoko a potem zgłaszać nadużycie, odzyskać ph i jednocześnie zdobyć przedmiot???

9

Tuesday, April 21st 2009, 2:23pm

Widząc, że dostałeś grubo więcej niż powinieneś, za przedmiot, powinieneś to zgłosić (taka informacja i link znajduje się we wiadomości o zakończonej aukcji).

Przedmiot odzyskałeś.
Była to zwykła lanca bez slotów.

10

Tuesday, April 21st 2009, 2:33pm

No problem w tym, że nie mam tego przedmiotu.

11

Tuesday, April 21st 2009, 3:03pm

Quoted

Widząc, że dostałeś grubo więcej niż powinieneś, za przedmiot, powinieneś to zgłosić (taka informacja i link znajduje się we wiadomości o zakończonej aukcji).

Poproszę o tabelę z informacjami ile to jest "za dużo", dla konkretnych grup przedmiotów.
Przeglądanie aukcji to jest zadanie uciążliwe i czasochłonne, sprzęty ze slotami i z dodatkowymi właściwościami nie sa jakoś specjalnie oznaczane, poprosze więc o jasną i prostą ściągawkę.
Bodex to mój miszcz, poprawnie użył czaru Gniew Bogów

Lomnas

Super Moderator

• Send private message

12

Tuesday, April 21st 2009, 3:06pm

Nikt nie każe Ci przeszukiwać wszystkich aukcji;) A jeżeli masz problem z wyceną danego przedmiotu spytaj tutaj:
http://forum.czaswojny.interia.pl/index.…oard&boardID=12
a ktoś na pewno Ci pomoże:)
"Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy." William Penn

Dajcie wasala;)

13

Tuesday, April 21st 2009, 3:07pm

Zdrowy rozsądek.
Wystawiając zwłaszcza często występujący, pospolity przedmiot masz pewne oczekiwania co do ceny.
Wybierasz przedmiot ze zbrojowni i myślisz - "o, ten wystawie, może x-xx punkcików handlu wpadnie".
Jeśli dostając wiadomość z informacją o zakończonej aukcji myślisz - "ale fajnie, dostałem dużo więcej, niż myślałem" albo "o w mordę, nie spodziewałem się, że aż tyle za to dostanę" to oznacza ni mniej ni więcej, że właśnie powinieneś to zgłosić.

14

Tuesday, April 21st 2009, 3:10pm

A co z moją lancą? W dalszym ciągu jej nie mam...

15

Tuesday, April 21st 2009, 3:19pm

sprawdz dokladnie.

16

Tuesday, April 21st 2009, 3:24pm

Ok, już jest. Thx

17

Tuesday, April 21st 2009, 3:24pm

Bawiłem się kiedys przed końcem licytacji, 5, 6, 7. Zadzwonił mi telefon i przeglałem. Teraz powiedzmy widzę ten sam przedmiot na aukcji i zaporowo dałem cenę jako kupujący 15. Czyli automatycznie podlegam pod bana bo postanowiłem mieć ten przedmiot za wszelką cenę? A co jeżeli okaże się że sprzedający był z mojego klanu, czy to oznacza że jestem winny niezależnie od mojej oferty?
Bodex to mój miszcz, poprawnie użył czaru Gniew Bogów

This post has been edited 1 times, last edit by "nowy" (Apr 21st 2009, 3:33pm)

18

Tuesday, April 21st 2009, 9:39pm

Odpowiem Ci tak - szansa, że akurat przepłacisz w takim przypadku za danym przedmiot tak, że Operator zobaczy w tym push, jest minimalna. Ten sam problem przewija się przez BloodWars (jego system aukcji jest podstawą naszego), i Opowie sobie radzą - w naprawdę sporadycznych przypadkach w takich kwestiach się mylą :)

30 ph a 1 ph to różnica znaczna, wręcz jednoznaczna. 10 a 15ph już taką nie jest :)
Operator serwerów T1 i T2
Zanim napiszesz wiadomość - przeczytaj FAQ Gra na 1 IP / Multikonta.
Nie przyjmuję skarg na PW! Chcesz zgłosić skargę - napisz w dziale Skargi, po zapoznaniu się z Regulamin działu SKARGI.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Graj Muzyko!
Chuck norris said let be light and there was Hasselhoff
o_0

VeiN

Moderator

• Send private message

19

Tuesday, April 21st 2009, 10:18pm

Zauważ, że najczęściej kwestia dotyczy przedmiotów tzw. "złomu" czyli przedmiotów bardzo często występujących (maczuga itp.), których cena nie przekracza 1-3 ph. Przedmioty rzadsze, których cena waha się ze względu na ilość i popyt to inna sprawa. Jak np. dzień wcześniej było 10 chętnych i cena była podbijana kilkakrotnie do powiedzmy 20 ph, to nic w tym dziwnego nie widzę, jeżeli ktoś zacznie kolejną licytację od np. 20-30ph ustawiając cenę zaporową i zniechęcając część chętnych. Wsytawiając przedmiot na aukcje ludzie spodziewają się zysku w konkretnym przedziale, znaczne przekroczenie tego przedziału na korzyść sprzedawcy to czysty push.
Masz problem z lokacjami specjalnymi ?
Przejrzyj temat => Lista lokacji specjalnych

Lomnas

Super Moderator

• Send private message

20

Wednesday, April 22nd 2009, 5:46pm

Ceny przedmiotów a Push... Kontynuacja dyskusji;)

//Zamykam bo problem rozwiązany.

Dajcie wasala;)