You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Friday, November 5th 2010, 12:38am

aukcja

serwer t2
ID: 216
Login: stsmax

proszę o cofnięcie aukcji Kobaltowe Oblicze Śmierci
4 2 316 2010-11-04 23:56:57 USUŃ Z OBSERWOWANYCH 2010-11-05 02:00:00

od momentu dostania wiadomości że aukcja została przebita powinno być 34s ba to już jest śmieszne ale niech będzie

problem tkwi w tym że po dostaniu wiadomości (a jak ktoś pilnuje aukcji to klika odświeżanie żeby nie przegapić) wejściu w zakładkę zbrojownia -> lista aukcji zrobiłem wielkie oczy bo aukcja już się zakończyła

- jakim cudem aukcja się zakończyła - nikt mi nie wciśnie że przejście między 2 zakładkami trwa 34s
proszę o cofnięcie aukcji

EBO

Intermediate

• Send private message

2

Friday, November 5th 2010, 6:22am

Przebicie aukcji, aby nie została przedłużona o kolejne 3min to 30(~31 najlepiej)s.
Nie wiem skąd właściwie 34s ?
Co do aukcji przegrałeś i się żalisz tak mamy to rozumieć ?
Taka prawda, gdybyś solidnie pilnował olałbyś, iż wiadomość o przebiciu do Cb przyszła tylko jak najszybciej podbił (lub jeśli sie przedłużyła) czekał na najlepszy moment podbicia... :thumbdown:
Lives in order to take control of world
for the wolfish glory™

Nie zadaje się z "idiotami", najpierw sprowadzą mnie do swojego poziomu, a później pokonają doświadczeniem. :whistling:

3

Friday, November 5th 2010, 10:40am

Aukcję wygrałem ja. Do końca aukcji było dokładnie 36s gdy przebiłem cenę, Przeczekałem ten czas i aukcja normalnie się zakończyła. Poprostu nie przebiłeś, dlatego nie przedłużyło czasu.
Żegnam :)

4

Friday, November 5th 2010, 11:48am

rozumiem że waszym zdaniem przejście między dwoma zakładkami zajęło mi ponad 30s
no brawo ale aż tak niedorozwinięty manualnie to nie jestem

5

Friday, November 5th 2010, 11:56am

Nie wiem czy zajęło ci to 30s czy nie. Jak dla mnie aukcja zakończyła się prawidłowo, tak samo jak i przebieg tej aukcji był normalny. Ja informację o przebiciu mojej oferty dostałem natychmiastowo. Także natychmiastowo zareagowałem. Nie ma cudów, wszystkie aukcje kończą się bez problemowo, a akurat ta miałaby jakiś LAG ?
Może masz źle wyświetlany czas w przeglądarce.

6

Friday, November 5th 2010, 12:19pm

ta miałem same lagi, wolny jestem i co jeszcze można wymyślić

jugurt biłeś się ze mną i nie ściemniaj że jak ty dostałeś notkę przebiciu że od razu przebiłeś bo tak nie było - już na wstępie kłamiesz ale ok

mi już nie chodzi o fakt że ty to kupiłeś bo git zostanie u sojusznika ale chodzi o to że nie miałem lagów, aż taki wolny nie jestem a po dostaniu notki gdzie klikałem cały czas f5 przejście przez 2 zakładki nie zajęły mi 34s

7

Friday, November 5th 2010, 12:52pm

Nie napisałem, że od razu przebiłem. Natychmiastowo zareagowałem, tzn. od razu udałem się w zakładkę lista aukcji, aby zobaczyć co i jak.
Administracja musi sprawdzić aukcję, z mojej strony wszystko napewno było ok. :)

8

Friday, November 5th 2010, 5:05pm

Yogurt ja nie mówię że to czyjaś wina z licytujących

9

Friday, November 5th 2010, 5:25pm

Rozumiem, tylko przedstawiam swoją wersję, bo ja kupiłem przedmiot, między sobą licytowaliśmy a administracja chyba potrzebuje informacji nie tylko od Ciebie :)

10

Friday, November 5th 2010, 5:46pm

Nie ma podstaw żeby aukcja została anulowana (to, że ktoś nie zdążył zalicytować nie jest tego powodem).

Co do "opóźnienia w dostarczeniu wiadomości".
Wszystko dzieje się na jednym serwerze, więc moment, kiedy wiadomość zostaje utworzona i zapisana w bazie, jest jednocześnie momentem, kiedy pojawia się w skrzynce gracza.
W momencie przebicia została utworzona wiadomość w twojej skrzynce:

Czas złożenia ostatniej oferty to: Thu Nov 4 23:56:23 CET 2010
Czas otrzymania przez ciebie wiadomości 23:56:23

Natomiast informacja o tym, że masz nową wiadomość, pojawia się dopiero w momencie odświeżenia strony przez ciebie strony.
Jeżeli wiadomość dostałeś o 23:56:23, a stronę odświeżyłeś np. o 23:56:53, to dopiero wtedy zobaczyłeś, że masz wiadomość, przeczytałeś ją a aukcja została już zakończona.

Jeżeli mimo to podejrzewasz spisek kosmitów, zgłoś to w dziale "Bugi", jeżeli Konradowi będzie się chciało przeczesywać logi serwera www to znajdzie ci, w której dokładnie sekundzie kliknąłeś.

Aukcja nie będzie cofnięta.
Ex-Team. Aktualny operator: Kruczoczarny