Razor ma racje niestety już wiem że balans nie będzie czymś magicznym
człowiek na lvl ma ini i zeto run do szarży (inni tak)
demony/umarli mają runa do +ataku czy hp dużo u nich do zmienia ale nie u człowieka..
czy symulacja człowieka z aniołem to brała pod uwagę? (pewnie nie wiec o kant wiecie czego będzie ten balans)
tak samo z walką na oblegach 5epoka v 3 epoka (kto gra to wie)
jak by w każdej epoce był inny typ ataku podobny ale inny:
1 epoka = sieczny | miotany | rozrywający
2 epoka = sieczny | miotany | rozrywający
3 epoka = bronią białą | bronią palną | bronią specjalna
4 epoka = bronią białą | bronią palną | bronią specjalna
5 ekopa = atak powietrzny | atak naziemny | atak uniwersalny
6 epoka = atak powietrzny | atak naziemny | atak uniwersalny
7 epoka = atak kosmos powietrzny | atak kosmos elektoniczny | atak międzygalaktyczny
(nazwy wyssane z palca więc bez komentarza)
wtedy po przejściu do nowej epoki 3 i 5 dostajesz jak by bez bonusowy rodzaj ataku na epokę niżej
ale za to
masz inna typ ataku (w każdej epoce szybciej stawiasz więcej wojska jak i budynki) pozwala to na łatwiejsze przechodzenie do kolejnych epok ale też w 100% nie wymusza przechodzenia.
kto wcześniej siedział w epokach niżej po prostu po pół roku/roku ma sporo wojska ale ten z przełomowych epok daje rade nadrobić i może normalnie grać dalej..
jednocześnie nie trzeba balansować aż tak bardzo jednostek ponieważ przez to że jest inny rodzaj ataku te jednostki walczą bez bonusów do typu ataku 5v3 3v2
dzięki temu będzie trochę lepiej z obroną w tych epokach - fakt faktem trzeba będzie troche zmienić siłe ataku jednostek ale to chyba najprostsza zmiana
paradoks w
4 epoce teraz to problem z polami na mapie ale da się to nadrobić dobrym wojskiem (mówię o złocie i sensie stawiania medyków

można by dać ocje że surowce podstawowe zwiększają się o +1 na każdym poziomie budynku głównego wtedy było by lepiej
natomiast
5 epoka jest milczeniem
Helikopter pada od łuczników (różnica czasu jaki jest między 3 a przejściem do 5 jest tak duża że wtedy już lata sporo tego po serwerze a helikopterów każdy wie ile jest. Zamiast wymuszać przechodzenie ludzi do kolejnych epoka daje im się pretekst do zostania..
Czołg ginie zabity przez piechotę? (żeby chodziarz mieli granaty ale nie to 3 epoka znowu się kłania i wybija wszystkich nie jeden ale .. wiecie ile.. ja rozumie jak to robią arbuzy z 4 epoki ale 3 nie powinna tak działać zmiana typów ataku + zmiana troche siły ataku jednostek przełomowych dużo powinna zmienić.
dajcie serwer na 3-4 miechy z taką zmianą x5 i zobaczymy jak to by działało
albo od razu zaczynało by się od 2 epoki - dla testu + miesiąc premium
szybko to się obczai a nie jak teraz strach stawiać serwer bo ludzie już mają dosyć waszych zmian i fantazji.
już sam nie wiem w 100% jak jest bo tak wszystko się pozmieniało...
mogę wam dobry hosting oddać z bazą danych - nawet umowę i fakturę wam wystawie z gwarancją 99% bezawaryjności;]
(dla tych 100 osób które faktycznie by grały warto to dopracować i zrobić z tym porządek)