W odpowiedzi do Vaina.
Nie właśnie w kamieniu się nudziłem. Zdobywanie 10k++ kamieni i ok 3-4k krzemienia dziennie. I budowanie non stop totem/ołtarz kopalnia. I farmienie ludzi którzy sie nie obronia.
Jak ktoś mnie zaatakował. To dwóch Hero do wiochy jeden 10-12 słoni, drugi 10-12 wilków (opcjonalnie tygrysy jak do T-rexa sie szło) + 10 dzikich i wielka mi bitwa. Bo koleś przyszedł 10-12 sloniami (raz sie zdarzyło, że wpadł jakiś pako z 15, to żem stracił wszystkich dzikich +1 wilka a on 2 słonie bo) i stracił większość. No wypas po prostu.
A w starożytności to jest waśnie piękne, że trzeba od nowa kombinować, sprawdzać ustawienia wojsk. Jedyne co mi przeszkadza to dylemat, że jak strace hero to jestem 2-3 dni w plecy.
Natomiast liczba graczy w starożytności jest zastraszająca. Rozwo gry przez to stoi.
A co do farmienia. Jeśli ktoś daje się sfarmić znaczy, że gra słabo. A nie wieże w to iż ktoś kto jest w stanie przejść do starożytności da się sfarmić. Tym bardziej, że odbudowa straconej armii w postaci 30-40 procarzy (z którymi bedziesz na 100% biegał na poczatku) trwa bagatela 1-2 godziny.
W tej grze gdzie można być zaatakowanym dwa razy dziennie przez 1 gościa po prostu nie da być się farmą. Bo zawsze dasz rade się odbudować.
Jako przykład jak pisałem w pierwszym poście kolesie mieli 5-7 lev kopalni jak zaczynałem. Było 4 potężniejszych niż ja. Po 4 dniach byli moimi farmami. Jeden zrezygnował. Reszta po nastepnych 3-4 dniach kiedy wyszpiegowali w jaki sposób udało mi sie ich pokonać zrobiła przebudowe na mój sposób ( nie nie jestem super zajebisty, ale miałem pomysł jak pokonać silniejszego) i od tamtej pory nikt nikogo tak naprawde nie jest w stanie przebić. W sumie to ja jestem/ byłem najsłabszy bo miałem daleko wioskę i nie nadążałem z posiłkami. Ale jakoś zawsze tam było. Później się dogadaliśmy i każdy zajął sie własnymi wrogami, czasem współpracujey wymieniamy porady pomagamy sobie.
W odpowiedzi do
-_-<:
Nie będę cię obrażał jak ty mnie z tą dziewczyną i nie żywie urazy, bo dla twojej wiadomości mam 27 lat, od 3,5 lat jestem żonaty i mam 2,5 miesięczną córkę więc na brak zajęcia nie narzekam. Ponadto pracuję w systemie 12 godzinnym. Więc na przyszłość nie pisz nic więcej o mnie jak mnie nie znasz. OK?
w odp:
i jak dobrze napisal vein nie kazdy ma zbyt wiele czasu zeby gnic przed kompem i grabic innych jak dla mnie czekanie poltora godziny na atak jest niedorzeczne

w kazdym razie nie zamierzam pchac sie do starozytnosci zanim nie postawie 10 poziomu oltarzu w drugiej wiosce. bo ochrona wazna jest bez zadnej to sasiedzi z lupanego zatrzymuja twoj rozwoj dosc skutecznie ;] znajdz sobie dziewczyne yolinar to bedziesz mial co robic z czasem ;p pozdro i bez urazy
To co napisałeś powyżej to chyb potwierdza moje słowa?
Półtora godziny na atak bo właśnie ludzie siedzą w Kamieniu i nie ma kogo atakować. I po to apeluje, żeby szybciej sie gra rozwijała. W tym momęcie jak by przeszła połowa ludzi z 10++ na kopalniach itp to myślisz ilu osób by na was farmiło jak all byli by na tym samym poziomie rozwoju? Tak naprawde jest kilku rozwiniętych w starożytności i tyle.
bo ochrona wazna jest bez zadnej to sasiedzi z lupanego zatrzymuja twoj rozwoj dosc skutecznie ;]
Tu taj akurat widać twoje małe pojęcie o Starożytności (zresztą takie miałem samo. I dylemat przejść na 10 czy 15 ołtarza????).
To co przeniesiesz dzieki ołtarzowi to wydasz chym? W 5 godzin? Teoretycznie bedziesz miał dwie pół slabo rozwinięte wioski, albo jedną średnio jak skupisz się na jednej. Ale i tak będziesz potrzebował kupę czasu na transport surowców bo jednostki mają słaby udźwig. A ci z kamienia co mogą ci zabrać jak wszytko idzie na rozwój bieżący. Co najwyżej wszytko schowasz w stodołach 563 pojemości z 1 leva.
Nie będę ci teraz wyliczał ale wątpliwe czy starczy ci surowców do wynalazku żeby w 2 wiosce nie było korupcji. A to zajęło mi 3 dni żeby do tego dość.
Z
resztą policz sobie ile będziesz miał z ołtarza na którym tam poziomie chcesz:
Kopalnia kamieni szlachetnych - poziom 3

Wydobycie:

7 /h
Następny poziom:
Koszt:

519

692

87
Czas: 8 min. 13 sek.
Wydobycie:

7 /h
Biblioteka - poziom 6
Następny poziom:
Koszt:

232

347
Czas: 28 min. 10 sek.
Brak surowców
Pałac - poziom 7
Następny poziom:
Koszt:

896

533

59
Czas: 57 min. 6 sek.
Brak surowców
I masz odpowiedź czy warto czekać 1-2 poziomy ołtarza czy mieć przyrost typu ja poniżej, bo wszytko co tak naprawdę potrzebne kosztuje krysztalki które znikają odrazu:
Brąz +75 z 4 kopalniami na 1 levelu.
Drewno 103 z 3 kopalni w tym jedna na 6. Zresztą drewna to mialem z 10k.
Co powoduje pewnego rodzaju absurd dla tych z epoki kamienia....(ale o tym cisza jak ktoś nie wie).
[EDIT] Literówki.