You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Friday, June 27th 2008, 11:30am

Brak Zagrody - handel

W stolicy posiadam zagrodę na na poziomie 1, w wiosce "2" nie mam zagrody.
W zakładce handel wioski "2"mogę jednak kupować surowce i trafiają one do zasobów wioski "2", wystawiać na sprzedaż nie mogę.
Czy nie powinno być tak, że bez wybudowanej zagrody handel powinien być zamknięty dla wioski w której ten budynek nie jest wybudowany :?:

Lewusek

Beginner

• Send private message

2

Friday, June 27th 2008, 11:36am

wydaje mi sie ze tak jest wlasnie prawidlowo mozesz kupic ale nie mozesz sprzedac na poczatku ab rdzo sie to przydaje bo kupic mozesz a nie musisz wydawac na zagrode kazdy hcyba wie za na poczatku kazda surka sie liczy
Ot Co :D:D

3

Friday, June 27th 2008, 12:26pm

Wstępnie przyjęliśmy że kupowanie będzie dostępne dla wszystkich.
Przed wysłaniem PW upewnij się, że piszesz do właściwej osoby:
Admin ds. technicznych - Konrad
Admin ds. koncepcyjnych - SushiMaker

4

Monday, June 30th 2008, 10:01am

Dodane do tutoriala.
Ex-Team. Aktualny operator: Kruczoczarny

5

Monday, June 30th 2008, 1:47pm

Popieram założyciela tematu.
Po to trzeba wybudować Rynek, żeby można było handlować. A nie że masz w stolicy to automatycznie można kupić w wiosce.
Stworzyć może to teoretycznie taką sytuację:
W mojej wiosce na którą założony jest obleg nie mam Rynku. Posiadam jednak 50k drewna a reszty mi brak na armie.
Członkowie mojego klanu wystawiają na rynek oferty korzystne dla mnie tak, że wiem która jest od nich i dostaje wszystko co potrzebuję do budowy armii. A nie powinienem w ogóle móc kupić. W zasadzie bez wybudowanego budynku powinno być w okienku rynku napisane "brak odpowiedniego budynku"

6

Monday, June 30th 2008, 2:09pm

Zapominasz, że oferta pojawia się po 3-6 godzinach i może zostać przejęta przez innych graczy. Zwłaszcza, jeżeli będzie korzystna.

7

Monday, June 30th 2008, 3:33pm

Co nie zmienia postaci rzeczy, że da się tak zrobić. Wystawie o godzinie 22. Ciekawe ilu ludzi siedzi i sprawdza rynek o 2-4 rano???? (moze paru sporadycznie)( A jesli myslisz ze tak ludzie nie beda robili i nie wykorzystywali nie dociagnięć ,to się mylisz i chyba nie graleś w gry typu Plemiona, Ogame, RedDragon)
Jasne, że ktos może przejąc. Co nie usprawiedliwa umożliwienia czegoś takiego.
W szanującej i dobrze zorganizowanej grze nie może być mowy o takich walkach.
Żeby chociaż urzeczywistnić to po kliknięciu w "Użyj" powinno zając to czas (tak jak transport surowców).

Poza tym w Starożytności rynek narazie odgrywa marginalne znaczenie. Z powodu jak narazie malej liczby ludzi w tej epoce i Glodu BRAZU-KAMYCZKOW tak naprawde w rynku liczy sie tylko kupno. I dla mnie osobiscie ten bug jest kozystny bowiem moje wioski znajduja sie daleko od siebie i nie zawsze chce mi sie nosic. A powime szczerze nie stac mni w wioskowie na budowe rynku.

Konrad

Administrator

• Send private message

8

Tuesday, July 1st 2008, 2:37pm

Nie widzę sposobu, w jaki konieczność posiadania rynku do zakupu zabezpieczyłaby przed tego typu 'przekrętami'.
UWAGA! Opcja 'Zgłoś' NIE służy do zadawania pytań ani zgłaszania problemów z grą!
W celu jak najszybszego uzyskania odpowiedzi, należy napisać temat w odpowiednim dziale lub wysłać prywatną wiadomość.

Przed wysłaniem PW upewnij się, że piszesz do właściwej osoby:
Admin ds. technicznych - Konrad
Admin ds. koncepcyjnych - SushiMaker

9

Wednesday, July 2nd 2008, 8:01pm

Lol...a żeby kupić pieczywo musicie mieć własną piekarnię? ;) Według mnie jest ok.

10

Wednesday, July 2nd 2008, 10:19pm

Karrila

Tak zeby kupic pieczywo to musze miec sklep/piekarnie w ktorym go kupie. Niestety ciezko mi kupic chleb w sklepie w Katowicach zwazywszy ze mieszkam w Olsztynie na Warmi. Teoretycznie moge tam kupic, ale strace na to mase czasu. Wiec chyba o to chodzi nie????

LaCroix

Intermediate

• Send private message

11

Wednesday, July 2nd 2008, 10:24pm

1. ta gra nie ma logiki i nie jest racjonalna
2. yolinar przy Twojej logice to byłoby kupowanie od samego siebie
Erm anyway I'm done, stick a fork in me it's been grand.
This is Happy Harry Hardon saying sionara, over and out.