Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.
To akurat było wiadomo od dawna, że atak na epokę niżej daje najtańszy surowiec a wyżej najcenniejszy, ale jeżeli nawet najsłabsza jednostka kosztuje coś więcej niż drewno, to rzeczywiście jest spory problem bo nie ma czym się bronićAle może jest jakiś sposób? Sam nie wiem, na przykład 1 poziomowa stodoła (a raczej jej odpowiednik) znacznie zwiększa pojemność spichlerza? Wiadomo było, że będzie ciężko, al aż tak?
![]()
This post has been edited 1 times, last edit by "DrWho" (Jul 6th 2008, 11:03pm)
pokaż chociaż drzewko technologiczne i jednostkiNo i jakie pola co dają
![]()
Zobaczę jednostki to coś więcej powiem. Tak na szybko : jeżeli są jednostki oparte o 1 najtańszy surowiec to nie jest tak tragicznie
. Większość ludzi w staro ma nadmiar drewna (ja bynajmniej mam) jako zabezpieczenie i możliwość szybkiej odbudowy procarzy i na budynki. Wystarczy wyczaić moment nieuwagi i podkradać partiami świeżych graczy w staro. Armię trzymać za hero latającym (bo prawie nikt na początku nie inwestuje w AA, dopiero na bossy w staro). Wybudować wiochę np. 4h od stolicy i wysłać armię na automata i masz armię hronioną przed atakami na 8h tada
![]()
(swoja droga ja mam w wiochach w starozytnosci po 2-3k koni z 1 pola w jednej a druga bez stajni,
DrWho nie dawaj screenow z armiami i nie podawaj jakie pola jaka produkcje daja. pokaz drzewko technologiczne i screen z rynku zeby bylo widac jakie surowce sa. Niech madrzy kombinuja i przechodza do sredniowiecza i zobacza czy sprawe rozwiaze zbudowanie stodoly na 4 lev.
A pozatym, czego ty się spodziewałeś awansując z 10 poz ołtarza?
Spójrz na to z innej strony - złoto będzie się farmić z następnej epoki
I już nie będzie go tak brak
Przy przechodzeniu do starożytności również były płacze, że jednostki są słabe, że brak kamieni, że cała starożytność będzie farmą dla pierwszej epoki itp...
I wlasnie dlatego w mojej opini zle zrobilas. Ja rozumiem ze alfa, ze trzeba sobie pomagac. Ale na ten moment przyszlosc wyglada tak, ze nikt sie do Starozytnosci nie przeniesie bo poprostu podpisuje na siebie wyrok.
Pozatym ludzie sa smieszni z twierdzeniami typu: 30 halabardzistrow pokona 100 prockow.
Pewnie, ze pokona 1-2-3 mzoe 4 razy, ale jak beda szly ataki (a z pewnoscia beda szly non stop) to padnie 2-3 pozniej znowu i znowu i wkoncu jakis sie przebije. A przeciez prockow to mzona setki wystawiac i setki odbudowywac.
chwila, ja do starożytności się przeniosłem w sobotę i nie narzekam,ze nikt sie do Starozytnosci nie przeniesie bo poprostu podpisuje na siebie wyrok.
przepraszam, ale jeszcze nie byłemoczywiscie u mnie byl, jak wszyscy forumowicze)
i w zasadzie nie zamierzałem, ale teraz może się wybiorę i zobaczę co trzeba dopracowaćPS. Strasznie mnie smieszy, ze nikt z waszych wypasionych hero nie dal rady mojemu i ciagle bidacy remisuja i wynosza tylko polowe![]()
Forum Software: Burning Board® 3.1.8, developed by WoltLab® GmbH