Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum - Time Edge - Czas Wojny. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.
jeżeli chodzi o support w weekend to każdy ma prawo do odpoczynku,1.) Olewające podejście adminów:
a) brak supportu w weekend
b) w postach
c) w przypadku propozycji wprowadzenia drobnych, wręcz kosmetycznych poprawek w grze
zbyt wysokie koszty utrzymania legionisty i nomada, rydwanów się nie dorobiłem to nie wiem jak to w praktyce wygląda3.) Brak balansu jednostek w starożytności i średniowieczu (statystyki (np. czas marszu lego-rydwan) jak i cen upkeepu)
rozgrywka Pvp to już zależy od szczęścia, ja miałem aktywnych graczy ze starożytności nawet o 10 minut od wioski, a rozrastanie mapy trochę bez sensu, rozumiem, że wioski graczy dochodzą jak dochodzą, ale dobrze by było, żeby od paska w którym dochodzą gracze zrobili jeszcze kilka dalej tylko z lokacjami specjalnymi4.) Nużąca rozgrywka PvP na odległych terenach (moja stolica 59,117 - obejrzyjcie sobie ilu ludzi gra) - kiepski system rozrastania się mapy kontra lokowanie stolic
to niestety tez od szczęścia zależy, ze starożytności na swojej mapie miałem 3 lokacje5.) Kiepski system umiejscowienia lokacji specjalnych
klany zbyt małe, ale z drugiej strony jeżeli do oblegu może dołączyć max 5 armii i max 5 ataków na oblegających to po co więcej7.) Brak społeczności klanowej w związku z małą ilością osób mogących dołączyć do klanu jak i nikły sens istnienia klanów m.in. wz. z pkt 2.
sens jest zawsze8.) Mały sens rozwoju głównego bohatera po pierwszej epoce
a czego się spodziewałeś, że będzie jakoś inaczej, ta gra to budowanie, farmienie i złomowanie kogo się da, ale im wyższa epoka tym bardziej chyba trzeba się nastawiać na własną produkcję surowców9.) Schematyczny system "awansu" do następnej epoki (nudny max po 2 razie - za każdym razem to samo tylko więcej)
A co mnie to obchodzi, że mają coś innego na głowie! Ludzie to nie dobroczynny klub miłośników robienia na drutach tylko firma która zarabia na klientach. Ma problem to niech zatrudni kogoś.
Quoted
E tam przesadzasz, admini fakt troche leniwi ale oni maja nie tylko cw na glowie
Od tego są pracownicy - część pracuje w weekend reszta w dni powszednie. W alfie to mogło przejść w becie z np. nierozwiązanym bugiem oblegów maiłabym zablokowanego bohatera + największą armię przez 3 dni (kończąc obleg w piątek o 17) - aby coś z tym zrobić muszę czekać do poniedziałku. Po drugiej takiej wpadce zrezygnowałbym z gry. Takich historii zdarzy się jeszcze sporo i każda kolejna będzie zniechęcać ludzi do gry.
Quoted
ad1.) jeżeli chodzi o support w weekend to każdy ma prawo do odpoczynku
Wow czyli rozumiem, że jak mi się nie poszczęści to mam nie czerpać przyjemności z PvP. No super gra multi.
Quoted
ad4.) rozgrywka Pvp to już zależy od szczęścia
Pod koniec postu conieco napisałem dlaczego więcej ludzi w klanie = więcej przyjemności - im więcej ludzi jest w jednej grupie tym więcej rozmów, kontaktów itp. a to trzyma ludzi w grze nawet jak im się już grać nie chce, bo jesteś z nimi związany i żal ci opuszczać ludzi. W każdym klanie znajdzie się kilka osób, niekontaktowych, ale problem się robi gdy sam klan liczy kilka osób i rzadko kiedy masz okazję do kogoś pysk otworzyć. Jak ktoś grał dłużej np. w BW to wie o czym mówię.
Quoted
ad7.) klany zbyt małe, ale z drugiej strony jeżeli do oblegu może dołączyć max 5 armii i max 5 ataków na oblegających to po co więcej
Jest ale jak napisałem MAŁY - strata wyprawek na bohaterów, którzy mogą biegać z dużymi armiami, a nie z paroma pędrakami.
Quoted
ad8.) sens jest zawsze
Fakt jako wieloletni gracz spodziewałem się czegoś więcej - tzn. pewnego zróżnicowania, dla ludzi mniej doświadczonych to nie stanowi problemu. Ta kwestia jest ogólnie najmniej istotna z wszystkich i przy rozwiązaniu części pozostałych punktów nie stanowi najmniejszego zmartwienia.
Quoted
ad9.) a czego się spodziewałeś, że będzie jakoś inaczej, ta gra to budowanie, farmienie i złomowanie kogo się da, ale im wyższa epoka tym bardziej chyba trzeba się nastawiać na własną produkcję surowców
taak... wysoki sądzie, on wszedł do kuchni, potknął się i upadł na nóż...
i tak 28 razy!
This post has been edited 5 times, last edit by "KXN" (Jul 14th 2008, 2:10pm)
This post has been edited 1 times, last edit by "Thorga" (Jul 14th 2008, 2:16pm)
A kto powiedział, że teraz tak to nie działa?Kiedys rzucilem od niechcenia propozycje, zeby stolice nowych graczy pojawialy sie w miejscu opuszczonych stolic nieaktywnych graczy (nie zamrozenie konta, brak logowania przez hmm 1 miesiac?). Oprocz tego generowane byly by tez czasem tereny takie jak sa pod stolica (bez bonusow), by kiedys stal sie lokacja pod stolice dla jakiegos nowego gracza. Uchronilo, by to przed zastojem w okolicy i zapobieglo bezsensownemu "puchnieciu" swiata - moze sie skonczyc ze do aktywnego gracza bedzie 1 h w jedna strone:/ Pozdrawiam
Forum Software: Burning Board® 3.1.8, developed by WoltLab® GmbH